Utdrag fra VG.no

Jobbe fra eksotiske strøk med god lønn? Dette er yrkene du kan gjøre hvor som helst

Ny teknologi har for lengst gjort at du ikke må tilbringe arbeidsdagene på et trangt kontor i Norge. Faktisk er det en rekke jobber som kan gjøres over internett, hvor som helst i verden med en lønn godt over gjennomsnittet.

Regnskapsfører

Et yrke du kanskje ikke skulle tro at kan ha en såpass stor frihet i hvor man utfører jobben, er i jobben regnskapsfører.

Jan Morten Eskilt er eier av regnskapsfirmaet ERATIO. I firmaet har de et stort fokus på digitalisering og bruker utelukkende «skyløsninger».

– Vi har kontor i Arendal, men jeg pleier å si at skulle bygget ha brent ned, kunne vi bare gått ned på kafeen og fortsatt jobben der, sier Eskilt.

Jan Morten Eskilt i regnskapsfirmaet ERATIO, lar sine ansatte velge hvor de vil jobbe. – Du kan gjerne bo på Svalbard og jobbe derfra for min del, sier han. Foto: Arild de Lange

I firmaet kan de ansatte selv velge om de vil sitte på kontoret gjennom arbeidsdagen eller jobbe hjemmefra.

– Det er hyggelig å møte kolleger, men da kan vi for eksempel jobbe her et par dagen i uken, og resten et annet sted. Jeg er overbevist om at dette er en bransje der det passer veldig fint å jobbe hjemmefra, sier han.

Eskilt er klar at det kan være vanskelig å finne gode, autoriserte regnskapsførere på et relativt lite sted som Arendal. Da hjelper det at nye kolleger strengt tatt kan oppholde seg hvor som helst i landet eller verden.

– Du kan gjerne bo på Svalbard og jobbe derfra for min del. Så får vi heller møtes en gang imellom, sier han.

Ifølge Utdanning.no er gjennomsnittslønnen for regnskapsførere i kommunal- og privat sektor like over 539.000 kroner.

Les mer på VG.no